Banner_LogisticHotspot1_EN-NL

Logistieke Hotspot Rivierenland: samen sterk voor logistiek!

Dag van de Logistiek 2 juni 2018: “KOM IN DE KEUKEN VAN HET LOGISTIEKE BEDRIJF”

 Om het publiek te laten zien wat er allemaal gebeurt in onze logistieke sector, organiseren we op zaterdag 2 juni 2018 een dag waarop de bedrijven in de regio Rivierenland zich kunnen profileren door de deuren open te zetten voor alle belangstellenden.

Op het centraal terrein bij Blokker distributiecentrum te Geldermalsen profileren bedrijven uit de hele regio zich. Zij laten het publiek zien en  beleven hoe het is om in deze dynamische sector te werken.

Het distributiecentrum van Blokker aan de Poppenbouwing 30 in Geldermalsen vanuit de lucht. Tijdens de ‘Transport & logistiek promotiedag' op 2 juni 2018 kunnen bezoekers hier onder meer plaatsnemen in een vrachtwagensimulator en gebruik maken van een virtual-reality bril om zo te ervaren hoe het is om in een distributiecentrum te werken. (foto: Blokker)

Het distributiecentrum van Blokker aan de Poppenbouwing 30 in Geldermalsen vanuit de lucht. Tijdens de ‘Transport & logistiek promotiedag’ op 2 juni 2018 kunnen bezoekers hier onder meer plaatsnemen in een vrachtwagensimulator en gebruik maken van een virtual-reality bril om zo te ervaren hoe werk in een distributiecentrum is. (foto: Blokker)

In een echt logistiekgebouw, met laad- en losdocks voor de vrachtwagens, staat onder meer een vrachtwagensimulator opgesteld. Bezoekers kunnen daarnaast met een virtual-reality bril, die veel wordt gebruikt om mensen op te leiden, ervaren hoe het werk er in een distributiecentrum aan toe gaat. En in teamverband nemen zij deel aan een ‘pakjesrun’, waarbij zoveel mogelijk pakketjes bezorgd moeten worden. Lees meer hierover in het artikel: Open dag op 2 juni 2018: Innovatieve logistieksector biedt interessante carrière.

Doelgroep voor deze dag is breed; ouders, kinderen en volwassenen op zoek naar een nieuwe baan of opleiding in regio Rivierenland. Iedereen is welkom!

 

IK BEN EEN BEDRIJF, hoe kan ik deelnemen: klik hier

IK BEN BEZOEKER, ik zoek meer informatie: klik hier

 

Vanuit het distributiecentrum van Blokker in Geldermalsen worden zo'n 11.000 verschillende artikelen naar winkels in Nederland en België verstuurd. (foto: Blokker)

Vanuit het distributiecentrum van Blokker in Geldermalsen worden zo’n 11.000 verschillende artikelen naar winkels in Nederland en België verstuurd. (foto: Blokker)

 

BREAKING: LHR prolongeert toppositie in ranglijst Nederlandse Logistieke Hotspots

Op 7 mei 2018 is bekend gemaakt dat de LHR in 2018 haar 4e plek op de lijst van Nederlandse Logistieke Hotspots prolongeert. Trots op de regio en alle mensen die daar elke dag hard voor werken…..in de business zelf en in het stakeholderveld daaromheen. Lees meer hierover in het artikel: Personeel probleem voor vrijwel alle logistieke hotspots.

 

Samen sterk voor logistiek in Rivierenland

Welkom op de site van Logistieke Hotspot Rivierenland (LHR). LHR is gericht op het versterken van de Rivierenlandse economie op basis van de logistieke kwaliteiten van de regio. Daartoe is in 2014 een samenwerkingsverband tussen ondernemers, gemeenten uit de regio Rivierenland, onderwijssector, brancheorganisaties en de provincie Gelderland gesloten.

 

Wat vind ik op deze website?
Op deze website vindt u alle informatie over vestigingsmogelijkheden in Rivierenland, de kansen voor het bedrijfsleven in Rivierenland om aan te sluiten bij LHR en de manier waarop LHR voorloper in logistiek wil blijven door innovaties. Wilt u op de hoogte blijven van de verdere ontwikkelingen, dan kunt u naar de laatste nieuwsberichten.