Banner_LogisticHotspot1_EN-NL

Logistieke Hotspot Rivierenland: samen sterk voor logistiek!

Op zaterdag 2 juni organiseerden we de dag van de logistiek! Bekijk de after-movie: KLIK HIER

Gedeputeerde Bea Schouten: ‘Gelderland provincie van de logistiek’

Geldermalsen, 6 juni 2018 – ‘Gelderland is de provincie van de logistiek’, vindt gedeputeerde Bea Schouten. Zij opende op 2 juni 2018 bij het distributiecentrum van Blokker het evenement ‘Start Moving’, dat meer mensen moet interesseren voor een baan in de logistiek.

V.l.n.r.: Burgemeester Henny van Kooten van de gemeente Maasdriel, gedeputeerde Bea Schouten van de provincie Gelderland en wethouder Ton van Maanen van de gemeente Geldermalsen bij de opening van Start Moving op 2 juni 2018. ( foto: Persblik)

V.l.n.r.: Burgemeester Henny van Kooten van de gemeente Maasdriel, gedeputeerde Bea Schouten van de provincie Gelderland en wethouder Ton van Maanen van de gemeente Geldermalsen bij de opening van ‘Start Moving’ op 2 juni 2018. ( foto: Persblik)

‘Start Moving’ biedt iedereen een kijkje in de logistieke keuken maar is vooral bedoeld om mensen te interesseren voor een baan in de logistiek. Is de sector van groot belang voor de provincie?

Bea Schouten: ‘Ja, absoluut. Logistiek is een van de grootste werkgevers in de provincie. De fruitsector is hiervoor deels verantwoordelijk. En Gelderland ligt op de Europese Noord-Zuid corridor Rotterdam-Genua. We zijn bovendien met de Waal, de A15 en de Betuweroute via water, weg en spoor verbonden met de zeehaven in Rotterdam en het Europese achterland. Dat maakt Gelderland echt tot ‘dé provincie van de logistiek’.’

Zien anderen dat ook zo … ?

Bea Schouten: ‘Zeker, Logistieke Hotspot Rivierenland (LHR) is dit jaar voor de tweede keer vierde op de lijst van beste Logistieke Hotspots van Nederland. Daar zijn we als provincie heel erg trots op! LHR staat daarmee vlak achter Venlo, dat als derde eindigde, en kan zich dus meten met de absolute nationale en internationale top.’

Waaraan heeft LHR die positie te danken, denkt u?

Bea Schouten: ‘Hier in Rivierenland zitten enkele mooie sterke bedrijven, bijvoorbeeld de internationale logistieke dienstverlener Kuehne + Nagel in Medel en Blokker waar we vandaag te gast zijn. Bedrijven, overheden en opleidingsinstellingen werken bovendien intensief samen rond thema’s als arbeidsmarkt en logistieke innovaties. Bijvoorbeeld het ‘dry-port-to-dry-port’ project van LHR, waarbij wordt samengewerkt met binnenhavens uit China en Indonesië om de logistiekketen gezamenlijk te optimaliseren. Dat soort slimme oplossingen bedenken, daar zijn de mensen hier in Rivierenland heel goed in.’

 Logistics Valley, waar ook LHR onderdeel van uitmaakt, is het logistiek platform van de provincie. Hoe wordt dit ondersteund vanuit de provincie?

Bea Schouten: ‘We willen met Logistics Valley in de provincie een goed vestigingsklimaat creëren. Daarom werken de drie logistiek regio’s in de provincie, LHR, Liemers-Achterhoek en Arnhem-Nijmegen, binnen Logistics Valley samen. Zo kunnen we kennis en ervaring met elkaar uitwisselen, wat helemaal past bij de huidige netwerksamenleving. En waar mogelijk werken we samen, zoals bij de organisatie van ‘Start Moving’ waarmee we het personeelstekort willen oplossen. Verder ondersteunt de provincie partijen binnen Logistics Valley om een structuur op te zetten, zoals de LHR-organisatie. En voor goede kansrijke initiatieven zijn er projectsubsidies beschikbaar.’

Na de druk op de rode knop door v.l.n.r. burgemeester Henny van Kooten van de gemeente Maasdriel, gedeputeerde Bea Schouten van de provincie Gelderland en wethouder Ton van Maanen van de gemeente Geldermalsen begon de mini-truck op de grond te rijden en was het evenement 'Start Moving' geopend. (Foto: Persblik)

Na de druk op de rode knop door v.l.n.r. burgemeester Henny van Kooten van de gemeente Maasdriel, gedeputeerde Bea Schouten van de provincie Gelderland en wethouder Ton van Maanen van de gemeente Geldermalsen begon de mini-truck op de grond te rijden en was het evenement ‘Start Moving’ geopend. (Foto: Persblik)

 

CONTAINERS

 

Het logistieke event ‘Start Moving’ vond plaats op 2 juni 2018 bij Blokker Distributiecentrum in Geldermalsen. Meer dan 25 organisaties waren present en er was van alle te beleven rondom logistiek. Het ritje met de vrachtauto en de vrachtwagensimulator hadden veel belangstelling.

De Gelderlander maakte een impressie: KLIK HIER

De avond ervoor (1 juni) al aandacht voor ons op Omroep Gelderland Nieuws:

20180601 OmroepGLDnieuws item LHR – MR

 

vierlogos

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

BREAKING: LHR prolongeert toppositie in ranglijst Nederlandse Logistieke Hotspots

Op 7 mei 2018 is bekend gemaakt dat de LHR in 2018 haar 4e plek op de lijst van Nederlandse Logistieke Hotspots prolongeert. Trots op de regio en alle mensen die daar elke dag hard voor werken…..in de business zelf en in het stakeholderveld daaromheen. Lees meer hierover in het artikel: Personeel probleem voor vrijwel alle logistieke hotspots.

 

Samen sterk voor logistiek in Rivierenland

Welkom op de site van Logistieke Hotspot Rivierenland (LHR). LHR is gericht op het versterken van de Rivierenlandse economie op basis van de logistieke kwaliteiten van de regio. Daartoe is in 2014 een samenwerkingsverband tussen ondernemers, gemeenten uit de regio Rivierenland, onderwijssector, brancheorganisaties en de provincie Gelderland gesloten.

 

Wat vind ik op deze website?
Op deze website vindt u alle informatie over vestigingsmogelijkheden in Rivierenland, de kansen voor het bedrijfsleven in Rivierenland om aan te sluiten bij LHR en de manier waarop LHR voorloper in logistiek wil blijven door innovaties. Wilt u op de hoogte blijven van de verdere ontwikkelingen, dan kunt u naar de laatste nieuwsberichten.